Gå HLR-utbildning i Göteborg

Gå HLR-utbildning i Göteborg

I Sverige drabbas ungefär 10 000-15 000 personer årligen av plötsligt hjärtstopp och tyvärr avlider en del av dessa, särskilt då hjärtstoppet sker utanför sjukhusmiljö. Hjärtstopp kan orsakas av bland annat drunkning, kvävning och svåra astmaattacker, men den vanligaste orsaken är en bakomliggande hjärtsjukdom som till exempel en hjärtinfarkt eller kärlkramp. Hjärtstopp är ett dödligt tillstånd om det inte behandlas i tid. Den person som är drabbad är beroende av att någon i dess närhet omgående påbörjar hjärt- och lungräddning (HLR) samt snabbt får tillgång till hjärtstartare. HLR är en första hjälpen-behandling som den drabbade behöver för att hålla igång hjärtverksamheten och andningen.

För att du ska kunna vara den person som kan hjälpa till i nödsituationer, behöv er du får en bra och grundlig utbildning. Den drabbade har då stora möjligheter att dels överleva och möjligtvis leva vidare helt utan bestående skador. Genom utbildningen får du lära dig hur du ska agera i dessa situationer för att du tryggt och säkert ska kunna hjälpa den som drabbats av hjärtstopp tills en ambulans kommer.

Få en bra HLR-utbildning i Göteborg

Det finns givetvis många fördelar med att gå en bra kurs inom HLR, eftersom du kommer att få en grundlig genomgång av hur du faktiskt går tillväga när du ska utföra HLR. HLR är en metod som alla kan lära sig och du behöver inte vara sjukvårdsutbildad. En del kanske tänker att man inte behöver lära sig HLR eftersom det oftast finns någon annan i närheten, eller så kanske man inte orkar ta sig tiden att lära sig det av någon annan anledning. Men vad gör du om ditt barn sätter i halsen eller din granne segnar ner i trädgården? Då är det bra att ha gått en kurs och fått lära sig metoden.

Genom att fullfölja en HLR-utbildning i Göteborg kommer du ha en ökad möjlighet att faktiskt rädda liv. Det finns många olika företag som erbjuder HLR-kurser och utbildningar oavsett om du gör det i egenskap av privatperson eller anställd. Du kommer att få lära dig metoden på ett praktiskt sätt genom att öva på hjälpmedel som dockor. För HLR-kurser i Göteborg besök hlrutbildninggöteborg.se och hitta en som passar dig.