Ekholms PROB – allt du behöver för din häst

Ekholms PROB – allt du behöver för din häst

Om du rider eller har ridit vet du att hästen är allt. Om hästen mår bra, mår ryttaren bra. Att rida på en häst som är stark och frisk gör ridningen mer fantastisk och ryttaren ser resultat i kvalitén på ridningen. Oavsett om du tävlar med din häst eller bara njuter av er tid tillsammans och rider för skojs skull och omhändertagandet av hästen A och O inom ridningen. Ekholms PROB är en serie av produkter som tar hand om din hästs yttre på en professionell nivå. Serien består av flera produkter, här förklarar vi några av dem!

PROB Schampo

PROB Schampo är ett utmärkt allmänschampo som har fördelen att förutom att rengöra, lösa upp mjäll, hud avlagringar och skorv. Dessutom kan produkten hjälpa att stilla klåda! Eftersom schampot verkar lugnande är produkten perfekt för överkänsliga djur! Pälsen får en fin lyster och det gäller även hos vita djur, trots att produkten innehåller blekmedel. Huden torkar inte ut och inte heller pälsen, oavsett om du tvättar ofta eller sällan. PROB Schampo används av både utställare, veterinärer och professionella ryttare. Ett enkelt och bra tips på hur man jobbar in PROB Schampo i pälsen är att blöta djuret, hälla schampo i en borste och massera in produkten i pälsen.

PROB Häst Deo

Deo för hästar? Det finns faktiskt och är en produkt som gör mycket nytta. Det finns många liknande produkter på marknaden men få är giftfria. PROB Häst Deo innehåller till skillnad från majoriteten inga giftiga ämnen. Produkten fungerar även som avskräckning från insekter, knott och fästingar. Vissa hästar, framförallt islandshästar, är överkänsliga mot knott och får en intensiv klåda i manen och i halsen. Särskilt när hästarna är betesgående eller sommarjobbar är det viktigt att ge hästen effektiv trygghet, lugn och välmående och denna produkt gör detta.

PROB Hovbalsam

Hoven är en av de viktigaste kroppsdelarna man måste ta hand om på en häst. Om hoven gör ont eller har skador lider hästen otroligt mycket. För att undvika detta finns det produkter som hjälper din häst må bra. PROB Hovbalsam reparerar och förhindrar onödiga hov skador och håller hovens fuktbalans och elasticitet i god kondition. Produkten fungerar även som skydd och stoppar bakterier och svampangrepp på hoven. Med hjälp av balsamet är det nästan omöjligt för bakterier och svampar att tränga igenom och bosätt sig i hoven.