Prylar till den inbitne MTB-cyklisten

Prylar till den inbitne MTB-cyklisten

Oavsett om du vill unna dig själv någonting nytt som gör din cykling roligare eller vill köpa en present till en vän som är inne i MTB-cyklingen, kan det vara svårt att veta vad man ska köpa. Här får du därför några presenttips till dig själv eller din vän:

  • En mountainbike. Om du, eller din vän, gillar att cykla mountainbike står en ny cykel förstås högt upp på önskelistan. En MTB med modern design går alltid hem! Utseendet är dock inte allt, vilket gör att den även bör ha fina cykelkomponenter. Två varumärken som tillverkar cykelkomponenter av särskilt hög kvalitet är Shimano och SRAM. Vill du inte köpa en helt ny cykel kan du med fördel köpa ett kit innehållande en komplett uppsättning cykelkomponenter, med vilket du eller din vän kan uppgradera din/sin mountainbike.
  • En cykelhjälm. Den viktigaste delen av en MTB-cyklists utrustning är förstås hjälmen. Med tiden slits en cykelhjälm och dess skyddande egenskaper försämras. Det är därför viktigt att byta ut den när den börjar bli för sliten, och du har då en utmärkt anledning att köpa en ny och spännande cykelhjälm. Om din nuvarande hjälm inte är utrustad med MIPS, kan det nu vara på tiden att du införskaffar en hjälm med denna skyddande teknik.
  • Cykelkläder. Cykelkläder kan man aldrig få för mycket av. Eftersom framför allt cykelshorts bör tvättas efter varje cykeltur, är det inte fel att ha ett extra par. Det kan också vara en god idé att köpa en ny cykeljacka, kanske en vattentät sådan för cykling i regn? En cykeltröja med fickor för förvaring av energidryck, tilltugg och andra förnödenheter är ytterligare ett exempel på en bra investering och en lämplig gåva till dig själv eller någon annan MTB-cyklist.
  • Ett par bättre cykelskor för MTB-cykling är ett annat förslag på en gåva eller någonting du kan unna dig. Kanske ett par cykelskor med en sula av kolfiber som ger lite extra styvhet när du cyklar i uppförsbacke?
  • Ett aktivitetsarmband eller en aktivitetsklocka. En klocka eller ett armband som kan spåra dina aktiviteter är ett måste för alla som vill kunna spåra sin cykling och hålla koll på sin puls och andra parametrar!