Välvårdat skägg

Fler och fler män väljer idag att odla skägg och mustasch. I takt med att fler män låter skägget växa så ökar också de skäggvårdande produkterna på marknaden. Det är viktigt att ditt skägg rengörs ofta för att det ska se välvårdat ut. Det är annars lätt att smuts och matrester blir kvar. Många män använder därför skäggtvål. Det är en tvål i fast form som är speciellt utvecklad för de grova hårstrån som finns i skägget. Den rengör skägget på ett skonsamt sätt samtidigt som skägget återfuktas. Resultatet blir ett mjukt skägg med en vacker lyster.

Färga skägget

Man kan ha manga olika anledningar till att vilja färga sitt skägg. Kanske vill man inte ha grå hårstrån, kanske vill man att huvudhåret och ansiktshåret ska matcha varandra bättre eller så gillar man helt enkelt inte den färg som man har på skägget. När du valt skäggfärg så stryker du på färgen i skägget. Man brukar behöva vänta cirka fem minuter för att bli av med gråa hårstrån och sju minuter för att ändra färg på hela skägget. När färgen verkat färdigt så tvättar man bort den färg som finns kvar med fingertopparna. Skägget får också en extra glans med skäggfärg.

Vad är en skäggborste?

En skäggborste är ett utmärkt redskap i din skäggvård. Den tar bort smuts och damm från skägget och hjälper dig också att fördela de oljor som finns naturligt i din skäggbotten över hela skägget. Med en skäggborste så slipper man tovor och knutar i skägget och den stimulerar hårsäckarna.

Skäggbortsen får skägget att ligga snyggare och ser mer välvårdat ut. Det finns mjuka skäggborstar för kort skägg och styva skäggborstar för kort skägg. Naturligtvis förutsätts en vass rakkniv för att rakningen skall bli säker och effektiv. Man kan undvika en uppsjö problem genom att vara noga i fråga om rakkniven.

Skäggolja gör ditt skägg mjukt

Oavsett hur långt ditt skägg är så ska du alltid använda skäggolja. Skäggolja består av essentiella oljor som är fulla av vitaminer och den ultimata produkten för skäggvård. Den gör underverk för torr skäggbotten och tillför näring som ditt skägg behöver samtidigt som den ger elasticitet till huden. Ditt skägg blir mjukt och följsamt och mycket enklare att reda ut. Om du lider av klåda och irritation så hjälper skäggolja. Skäggolja är också viktigt för hygienen eftersom den tar bort eventuella svampar och gör att du får ett friskt, jämnt och glänsande skägg.