Hur man väljer bantningspiller

Hur man väljer bantningspiller

Har du länge försökt gå ner i vikt men sitter fortfarande med dina extra kilon? Beroende på din kroppstyp så kan det vara mer utmanande att gå ner i vikt. Till din hjälp finns bantningspiller, men du ska läsa på innan du väljer vilka du tar. Även fast det finns många olika som verkar på diverse sätt, så finns det även piller som inte verkar alls.

Olika typer

Bantningspiller är mycket mer än bara en tablett. Det finns olika typer som har en viss effekt på din kropp och dess sätt att fungera. Dessa inkluderar:

  • Piller med hungerdämpande effekt
  • Fettcellkrympare
  • Fettförbrännare
  • Piller för detox
  • Piller som bygger muskler
  • Fettblockerare
  • Gi-sänkare
  • Prestationhöjare

Fettförbrännande piller

Hur hittar du rätt? Ett problem bakom svårigheter att gå ner i vikt är låg ämnesomsättning. Genom att ta bantningspiller som har en fettförbrännande effekt så får du som har en låg ämnesomsättning och ofta fryser en bra boost i systemet. Det finns olika ämnen som skapar detta, exempelvis Synefrin.

Hungerdämpande piller

En vanlig orsak till övervikt är småätande. Dvs frestelsen att äta då och då från kylskåpet, eller unna sig sötsaker lite för ofta. Hungern, sötsuget eller även ”cravings” är en ständig utmaning när man skall lägga om sin diet för att komma i bättre form. Hungerdämpande ämnen har en svällande effekt i magsäcken som får dig att känna dig belåten. Det hjälper dig också att hålla dig mätt längre när du ätit.

Hämma fettcellernas tillväxt

Hallonketoner har i studier visat öka fettnedbrytningen och minskar även fettinlagringen i och med att det har en hämmande effekt på att fettcellerna växer till sig och förökar sig. Ämnet finns naturligt i hallon och spelar in en roll på nivåerna av Adiponectin. Detta är ett hormon som påverkar matsmältningen och nedbrytningen av fett. Denna bantningspill passar generellt alla som vill gå ner i vikt.

Fettblockerare

Denna typ av bantningspiller kan förklaras bildligt med hjälp av en tvättsvamp. Du äter den innan du äter mat, och därpå så suger den upp fettet i kosten, och kommer sedan ut ur kroppen igen på naturligt vis. Dessa piller passar särskilt dig som försöker dra ner på kalorier. Precis som vid hungerdämpande piller så håller dessa dig även mätt längre med hjälp av en geléaktig substans i magen. Dessa piller fungerar fysiskt på din kost och kan även passa dig som är skeptisk till bantningspiller.