Med en dermaroller kan du förbättra hyn

Det är svårt att på förhand säga hur personer i din omgivning kommer reagera när du berättar för dem att du verkligen gillar att rulla nålar i ditt ansikte. När du har berättat hur du med hjälp av din dermaroller har lyckats avlägsna påsarna under ögonen brukar dock reaktionerna vara övervägande positiva. Många vill förmodligen själva testa att använda en dermaroller.

Med en dermaroller kan du förbättra hyn

Om du inte tidigare har använt en själv vill du säkert få mer information om hur du kan använda en dermaroller. Innan man ger sig på något så okonventionellt som att rulla nålar i ansiktet vill man förstås på förhand veta exakt vad man ger sig in på. Inga konstigheter!

Så fungerar en dermaroller

En dermaroller består av hundratals små nålar. När du använder den skapar dessa nålar små mikroskador på huden, som i sin tur svarar med att öka produktionen av kollagen och elastin för att läka huden. Det gör din hy tightare och fylligare än vad den tidigare var. Detta är en perfekt metod för dig som vill avlägsna rynkor, göra huden under ögonen tjockare och fylligare (och därigenom ta bort påsarna), eller till och med göra läpparna fylligare.

Du kan också använda din dermaroller för att behandla ärr efter akne och missfärgning eftersom den tränger in så pass djupt i huden. När den används tillsammans med en hudvårdsprodukt, vilket man bör göra, ökar den dessutom upptagningen av hudvårdsprodukten med upp till 90 procent. Genom att regelbundet behandla huden med din dermaroller kommer du uppnå fantastiska resultat!

Så använder du din dermaroller

Förbered huden genom att rengöra den och exfoliera den därefter med hjälp av en kemisk peeling. På så sätt får du ut mesta möjliga av behandlingen med din dermaroller, även om du kan få bra resultat även utan denna förberedande process. Applicera därefter ett till två lager av din hudvårdsprodukt i ansiktet.

Ta sedan din dermaroller och rulla den försiktigt över huden såväl vertikalt och horisontellt som diagonalt. Rulla två gånger över pannan, kinderna, läpparna, hakan och nacken. Du behöver inte ta i särskilt hårt utan applicera ett tryck som du är bekväm med. Efteråt applicerar du ytterligare ett lager av hudvårdsprodukten.