Cykla din PWO

PWO eller pre-workout kosttillskott är känt för att ge en rad fördelar till din träning, så som ökad fokus, styrka och energi. Det är dock rekommenderat att man ibland gör ett uppehåll med PWO, när gör man det och varför?

Låt PWO alltid vara lika bra

Fördelarna från kosttillskottet PWO är det vanligt att man känner av redan efter första gången man använder det. Kroppen har en förmåga av svara snabbt på något den inte är van vid sedan tidigare. Flera som tränar aktivt har dock kunnat märka att effekten kan börja avta efter några burkars användning. Kanske känner man att man behöver ta en ökad dos, för att nå den effekt som man har vant sig vid att få. Här är det en god idé att hålla upp med PWO under en eller ett par veckor, innan man åter fortsätter som tidigare.

Om man inte vill hålla upp med PWO

Den som inte alls är intresserad av att ta en paus från PWO kan istället testa att byta sort. Att den nya sorten ger bättre effekt än den gamla, betyder inte att den nya på något vis måste vara bättre. Det betyder istället att kroppen ännu inte vant sig vid just detta tillskott.

Ett vanligt ät-schema för PWO

En inte helt ovanlig rekommendation man kan finna för hur länge man kan ta PWO, om man har ett preparat man är extra nöjd med, så är det i ungefär en månads tid. Därefter är det för många lämpligt med ett uppehåll på mellan 1 och 2 veckor innan man kör igång med en ny burk. Läs alltid på baksidan av burken, och följ instruktionerna.

Viktigt att tänka på

Följ alltid rekommendationerna på burken när det gäller dosering, och ta hellre för lite än för mycket. För bästa resultat behöver man samarbeta med sin kropp och lyssna på kroppens signaler. Bland de som överdoserar är det vanligt att man förr eller senare riskerar att bli väldigt trött. Att följa upp sin hälsa är en självklarhet för alla som tränar seriöst, och med klok användning av PWO maximeras effekten för din träning.