Hälsa och träning i vardagen

Ett tag trodde man att det bästa var att springa barfota men på senare år har det bevisats att så inte är fallet. Fötterna är kanske inte heller den mest estetiskt tilltalande delen av människokroppen och gör sig bättre iklädd ett par snygga och färgglada löparskor. Och vad passar då bättre än att bära ett par högkvalitativa Asics skor i spåret?

Det finns många olika tillverkare av sportskor men en av de verkligt ledande varumärkena inom sportskoindustrin är Asics. Redan på 80-talet presenterade företaget ett dämpningssystem för sportskor som kom att revolutionera skoindustrin. De har ett enormt forskningscentrum i Kobe, Japan, där forskare tillsammans med professionella idrottare utformar nya modeller av Asics träningsskor.

Ta hand om kroppen

Att äta rätt och att vila ordentligt är viktiga komponenter i en stabil och hållbar vardag. Samtidigt är träningen vad som gör skillnad på sikt och det som hela tiden hjälper kroppen att vara i fas! Träning och kost är faktorer som har relevans när det är fråga om att hålla sig alert och balanserad. Löpning är för många ett naturligt val i och med att man inte behöver mer än ett par skor för att börja!

Asicsskor till vardags och fritid

Asics tillverkar inte bara löparskor utan också sportiga skomodeller som gör sig lika bra till vardags. Somliga modeller är kända för att ha en mer färgglad och vågad design, medan andra har en mer traditionell utformning. Eftersom vissa av Asics modeller är gjorda av GORE-TEX-material, så lämpar de sig väl för bland annat jakt, fjällvandring och andra friluftsaktiviteter. Asics uppköp av friluftsmärket Haglöfs 2010 tyder på att Asics inte nöjer sig med att vara en gigant på löparsko- och sportskomarknaden, utan att man också ämnar ta allt större marknadsandelar på marknaden för friluftsskor.

Om du inte är den som njuter av att frigöra endorfiner i löpspåret, kan du alltså med fördel använda skor från Asics till vardags när du vill känna dig lite sportig eller njuta av din vardagsmotion. Att gå en extra hållplats från bussen iförd dessa skor är inga problem, eller att powerwalka till och från snabbköpet. Om du hellre vistas i skog och mark, har Asics även modeller för detta syfte. Asics har skor som passar alla tillfällen, syften och stilar! Vilka föredrar du?